dimarts, 15 d’octubre del 2024

Portem el "núvol" a la Sindicatura de Greuges

 


Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio ens hem reunit amb la Sindicatura de Greuges per denunciar la mala gestió de la direcció de la CCMA amb la lliure designació dels càrrecs de comandament.

L’oficina de la Sindicatura estudiarà els documents que hem lliurat en la reunió que hem mantingut aquest dimarts. El text conté l’exposició de les anomalies dels processos de selecció del nivell H, que considerem arbitraris i gens transparents.

Abans de recórrer a la Sindicatura de Greuges, hem insistit durant mesos davant diverses instàncies com la GAIP (Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública) i, tot i obtenir resolucions favorables als nostres plantejaments, la direcció continua burlant les indicacions i ordres d’aquests estaments.

Des dels comitès d’empresa considerem que s’està inflant l’organigrama de forma artificial per incloure, en alguns casos, col·laboradors de les anteriors empreses dels nous directius. La principal inflació de nous caps és a les àrees d’Innovació, Recerca i Estratègia Digital (Mitjans Digitals), Negoci i Màrqueting (Comercial), Direcció d’Estratègia Corporativa (Comunicació), Direcció d’Organització, Processos i Recursos Humans (Recursos Humans i Planificació)

En els dos últims anys s’han incorporat amb contractes fixos uns 30 càrrecs fitxats externament mitjançant processos decidits per la direcció en els quals no hi ha més exigència que un currículum acreditat i passar dues entrevistes valoratives.

Alguns d’aquests processos de lliure designació es deleguen a empreses externes i ens preocupa que s’estigui esquivant la llei de contractes del sector públic amb l’encadenament de contractes menors per evitar convocar concurs de licitació d’empreses de selecció.

Aquests concursos ad hoc per als comandaments contrasten amb els que han de passar la gent de conveni per formar part de llistes d’espera per a contractes fixos, per a contractació temporal o per a la promoció interna, i que poden durar mesos i anys amb proves exigents de coneixements professionals.

Reclamem a la direcció: 

  • Que aturi la inflació del núvol.
  • Que la necessitat de nous càrrecs organitzatius es justifiqui degudament.
  • Que s’acordi amb els representants dels treballadors la descripció de feines i la valoració salarial dels llocs de nivell H necessaris.
  • Que els nous comandaments s’elegeixin en concursos en què es respectin els principis d’igualtat, concurrència, publicitat, mèrit i capacitat.